Ik ben al ruim 25 jaar anesthesiemedewerker met als laatste vaste werkplek het ZuyderlandMC Heerlen en had daarnaast meerdere bijbaantjes, onder andere in de ambulante anesthesie, Centrum Bijzondere Tandheelkunde en als POS medewerker.

Van samenwerking met collega’s van verschillende disciplines heb ik
veel geleerd. Communicatie is heel belangrijk, met name naar elkaar
luisteren. Het zijn roerige tijden voor de zorgsector, de bezuinigingen,
het personeelstekort, de productie en de toename van administratieve handelingen dragen ertoe bij dat de patiënt steeds minder centraal staat. Dit is voor mij echter wel heel belangrijk.

Ik merkte dan ook dat ik toe was aan verandering, meer balans en een nieuwe uitdaging. Dus verdiepte ik mij in een aantal detacheringbureaus en werd ik getriggerd door “Zorg door aandacht”, “Zorg vanuit je hart“, “Het kan beter in de zorg“, “Oplossingen bieden die voor iedereen goed voelen”. Echte Zorg! Het kennismakingsgesprek met Frank voelde vertrouwd, open en persoonlijk. Mijn keuze was gauw gemaakt en ik zou op mijn 46e nog een nieuwe weg inslaan.

Momenteel ben ik dus sinds 1 november jl. werkzaam op de Recovery van het MUMC Maastricht. Aanvankelijk dacht ik dat ik in mijn eigen vertrouwde vakgebied verder aan de slag zou gaan maar uit nadere gesprekken met het management bleek dat de hulp op deze afdeling noodzakelijker was. Even heel wat anders en uit mijn comfortzone, ik merk dat het me niet alleen scherper maar ook nog leergieriger maakt! In verband met de toenemende behoefte aan gespecialiseerd personeel geloof ik dat de zorg baat heeft bij dergelijke flexibiliteit en deze zeer waardevol kan worden voor de toekomst. Verder ben ik ervan overtuigd dat meekijken en meewerken met processen binnen verscheidene afdelingen meer begrip, inzicht, communicatie en dus een betere samenwerking bevordert tussen alle professionals.

Wanneer ik niet werk probeer ik ontspanning te halen uit quality-time met mijn drie heerlijke kids, mijn lief, familie en vrienden, lekker eten, muziek luisteren en zingen, wandelen en (enkel met mooi weer!) fietsen. Daarnaast liggen er natuurlijk ook nog aardig wat huishoudelijke taken. Alles zoveel mogelijk met een lach, want humor en (zelf)spot zijn aan mij ook wel besteed. De jaarlijkse vakanties naar mijn roots in Griekenland mag ik ook niet vergeten.